Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 27 september, 2023 - 06:09Uppdaterad: onsdag, 27 september, 2023 - 08:21
  • Fullmäktige i Sund ska besluta om kommunen lämnar Ålands näringsliv eller inte. Arkivbild.

“Tråkigt” om Sund väljer att lämna Ålands Näringsliv

Ålands Näringslivs styrelseordförande Peter Wiklöf säger att det alltid är tråkigt om någon medlem väljer att lämna, det med anledning av att Sunds kommunstyrelse uttryckt att man vill lämna medlemsföreningen.  

Sund reagerade på att Susanne Olofsson, vd för Ålands Näringsliv, skrev att det åländska näringslivets utveckling hämmas av 16 kommuner i en gästledare.  Ålands näringsliv kritiserade därmed mindre kommuner som är medlemmar i föreningen enligt Sund. Kommundirektören Andreas Johansson säger att han inte tycker att man har något att vinna på ett medlemskap i en sådan förening.  

Enligt Wiklöf borde Ålands näringslivs ståndpunkt i kommunfrågan inte komma som någon överraskning för Sund. Han är inte i nuläget heller orolig för att fler kommuner ska välja att lämna medlemsföreningen. 

– Men jag kan förstå att man reagerar på det när vi ifrågasätter hela den kommunstruktur vi har på Åland, säger Wiklöf. 

Det är nu upp till Sunds kommunfullmäktige att avgöra om kommunen ska lämna Ålands näringsliv eller stanna kvar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »