Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 26 juni, 2024 - 12:52Uppdaterad: onsdag, 26 juni, 2024 - 13:00

Urd får nytt avslag på Paf-medel

Ålands konservativa förening Urd r.f. får avslag igen på sin ansökan om Paf-medel, det har minister Arsim Zekaj beslutat vid en enskild föredragning.

Urd anhöll om 700 euro för sin verksamhet 2023, men fick avslag av LR. Föreningen besvärade sig till Högsta förvaltningsdomstolen som i mitten av maj i år beslöt att upphäva LR:s beslut och sade att ärendet skulle tas upp på nytt. 

Nu har LR behandlat ansökan på nytt och även den här gången blir det avslag med motiveringen att uttalanden från föreningens ordförande på föreningens hemsida och i sociala medier inte är förenliga med grunderna för Mål 2 i Ålands utvecklings- och hållbarhetsagenda. I agendan finns bland annat att diskriminering och korruption inte förekommer, att alla tar ansvar för att avskaffa alla former av fysiskt, sexuellt och verbalt våld, särskilt i nära relationer. LR bad Urd om ett förtydligande kring föreningens ståndpunkt vad gäller jämställdhet, våld och rasism. Föreningen har dock i sitt svar inte svarat på frågan om vad föreningens ståndpunkt är inom de områdena.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »