Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 12 december, 2017 - 14:06Uppdaterad: tisdag, 12 december, 2017 - 17:12
  • Utrymmen för gymnaster bordlades i kulltur- och fritidsnämnden. Arkivfoto: Malin Lundberg

Utrymmen för gymnastiken bordlades

Det blev inget beslut igår om varken utökat utrymme för gymnastiken i Bollhalla eller en utbyggnad, ärendet är bordlagt och beslut kan väntas tidigast i januari.

Anhållan från Mariehamns gymnastikförening som skulle diskuteras rör de två badmintonbanor som ligger precis intill gymnastikens utrymmen i hallen vilka föreningen vill överta. Men enligt ordförande för kultur- och fritidsnämnden Barbro Sundback deltog ingen representant från gymnastiken och nämnden kunde därmed inte gå vidare med ärendet. Inför mötet hade även badmintonklubben BK Smash tillsammans med MLK Tennis informerat nämnden om två förslag angående MGFs anhållan; antingen att Bollhalla återgår till att vara en rackethall och gymnastiken får utrymmen på annan plats, eller att Bollhalla byggs ut. Men eftersom gymnastiken inte fanns representerad diskuterades inte heller detta.

- För att inte köra över Mariehamns gymnastikförening har vi valt att bordlägga ärendet, säger Barbro Sundback.

Mariehamns gymnastikförening har reserverat sig mot förslaget om en utbyggnad av Bollhalla och önskar en snabbare lösning säger Barbro Sundback.

Enligt Sundback är det här ingen fråga som har en snabb lösning, men säger att hon tänker fortsätta aktivt jobba för en bra och hållbar lösning för gymnastikföreningen.

Här ovan kan du höra en längre intervju med Barbro Sundback angående gårdagens möte och Bollhalla.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »