Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 26 januari, 2023 - 16:10Uppdaterad: torsdag, 26 januari, 2023 - 16:10
  • Josefine Egenfelt är verksamhetsledare på Ålands natur och miljö

Vattenlagen behöver mer fasta gränser enligt Ånom - ”Syftet att skydda, inte ta tillvara ekonomiska intressen”

Förslaget till vattenlag är en vinst för miljön, men mycket detaljer ska regleras i förordningar och gediget arbete krävs för att lagen ska ha effekt. Det konstaterar Josefine Egenfelt, verksamhetsledare för Ålands natur och miljö.

I veckan avslutades remisstiden för den omfattande vattenlagen och föreningen är en av de instanser som lämnat in sina synpunkter.
– I lagförslaget finns många kopplingar till vad som är ekonomiskt möjligt i förhållande till miljön. Lagens syfte är att skydda miljön, inte att ta tillvara ekonomiska intressen. Det borde vara mer fasta gränser, säger Josefine Egenfelt.

Mycket arbete krävs också för att lagen ska få effekt.
– På väldigt många ställen står det att det ska skrivas förordningar. Det är också väldigt mycket tillsyn och uppföljning och där krävs resurser, säger Egenfelt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »