Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 11 september, 2018 - 05:46Uppdaterad: tisdag, 11 september, 2018 - 09:28
  • Skärgården anser att bokningsreglerna för skärgårdsfärjorna bör ändras. Arkivfoto.

Vill se ändrade bokningsregler för skärgårdstrafiken

Reglerna för hur skärgårdsfärjorna bokas och avbokas behöver ändras och bli mer ändamålsenliga, det är alla skärgårdskommuner överens.

Det framkommer i svaren som skickats till landskapet när det gäller hur trafiken fungerat hittills i år och i synpunkterna på den kommande turlistan för 2019. Det framförs flera olika förslag på hur eventuella olika lösningar kan se ut, men kontentan är att det är för ofta som bokningarna inte stämmer överens med det faktiska läget på bildäck och det här behöver justeras.

Hur årskorten ska utfärdas finns det också åsikter om, men det är väldigt olika bland kommunerna. Kumlinge vill ha personliga årskort och inte knutet till en viss bil. Brändö tycker inte personliga årskort är bra, men vill ha ett mer flexibelt system där kortet kan flytta mellan olika fordon. Kökar tycker att det ska finnas valmöjlighet, både personligt och årskort knutet till bil ska kunna köpas och Sottunga anser att landskapet ska göra en utredning om följderna av en ändring för årskorten.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »