Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 6 september, 2017 - 12:34
  • Tingsrätten har dömt en 22-åring för sexuellt utnyttjande av barn. Foto: Malin Lundberg.

Villkorligt fängelse för sexuellt utnyttjande

En 22-åring har av tingsrätten dömts till villkorligt fängelse i fem månader för sexuellt utnyttjande av barn.

Det handlar om händelser under 2013 och 2014. Den dömde som då var 18-19 år gammal medgav att han haft samlag med målsäganden som var 13-14 år gammal. Förutom olika typer av sexuell beröring parterna emellan framkom också dialoger om dessa saker på sociala medier.

Enligt ett pressmeddelande från tingsrätten bestred mannen brott och hävdade att han inte känt till att målsäganden var under 16 år. Tingsrätten ansåg ändå att omständigheterna var sådana att mannen haft anledning att bedöma att målsäganden sannolikt var yngre. Utöver fängelsestraffet dömer tingsrätten mannen att betala 3.000 euro i ersättning för det psykiska lidande kränkningen orsakat den drabbade samt drygt 2.800 euro för rättegångskostnader.

Rättegången hölls bakom stängda dörrar och handlingarna i ärendet är sekretessbelagda i 60 år.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »