Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 14 juli, 2023 - 16:27
  • Zacharias Forsström och Nathan Schulz spelade hem ett silver. Foto: Dan Sjöblom.

Förlust i herrdubbelfinalen - silver till Schulz/Forsström

Tennis: Bröderna Oscar och Alexander Mesquida Berg från Menorca var för starka för Nathan Schulz och Zacharias Forsström i herrdubbelfinalen och kunde vinna med 2-0 i set.
- Just nu är det besvikelse men vi kommer att kunna njuta av silvermedaljen tids nog, säger det åländska dubbelparet.

Nathan Schulz och Zacharias Forsström fick en smakstart på finalen med ett tidigt break och den åländska duon spelade fin tennis och gick fram till 5-2 i första set. Men Menorca-duon höjde sitt spel och räddade bland annat tre setbollar och kunde till slut vinna fem raka game och setet med 7-5.
- Det var tungt så klart, och det är klart att det sätter sig i huvudet, säger Zacharias Forsström.

I andra set blev ålänningarna brutna direkt i första gamet och de fick sedan slita rejält för varje game där de räddade otaliga breakbollar. Vid ställningen 3-5 var Forsström tvungen att hålla sin serve men bröderna Mesquida Berg bröt och kunde vinna matchen.
- Det kunde gått hur som helst, det var jämnt och vi lyckades hämta upp ett stort underläge i första set, säger Oscar Mesquida Berg som har nordiskt påbrå då hans mamma kommer från Sverige.

Den åländska tennistruppen är nu klara och tar med sig tre medaljer i årets öspel. Zacharias Forsström tog brons i singel, Forsström och Schulz tog silver i dubbel och herrlaget plockade hem ett brons. 
- Det känns otroligt bra. Det var inte det här jag hade förväntat mig när jag åkte hit, säger Forsström som alltså tar med sig tre medaljer hem i bagaget.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »