Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 19 mars, 2024 - 12:28Uppdaterad: tisdag, 19 mars, 2024 - 12:31

Radiobokcirkeln

I mars månads Radiobokcirkel diskuteras Andrej Kurkov´s bok Döden och pingvinen.

Allt som står mellan en man och ett maffiamord är en pingvin.

Den aspirerande författaren Viktor bor i Kiev. Det går inget vidare för honom: hans noveller blir för korta, han har nyligen blivit dumpad och dessutom fungerar inte elen i hans lägenhet. Men han har sällskap i Misja, en tam pingvin som han räddat från Kievs zoo. Tillsammans framlever denna udda duo sina dagar.

Viktor försörjer sig på att skriva dödsrunor för en tidning. Han drömmer om att få se sina alster i tidningen, men hans redaktör envisas med att ge honom i uppdrag att skriva om ännu levande personer, nyckelfigurer i den nya och förvirrande postsovjetiska verkligheten.

När Viktor äntligen får se en av sina runor i tryck förbyts hans stolthet i skräck. Viktor och Misja har lockats i en fälla som verkar omöjlig att ta sig ur.

 

Medverkar gör Katarina Norrgård, Mira Pohjalainen, Sune Alén och Mosse Wallén.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »