Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 3 april, 2019 - 09:00Uppdaterad: onsdag, 3 april, 2019 - 16:35

Riksdagskandidat Birgitta Johansson.

Utfrågningen: Birgitta Johansson

Högre pensioner är den viktigaste frågan för Birgitta Johansson om hon väljs in i riksdagen den 14 april. Hon är bekymrad över pensionärernas situation i Finland.

-Vi har så mycket fattigpensionärer i dag i vårt land. Pensionerna har inte gått upp på samma sätt som lönerna, medan andra kostnader har gått upp mycket mer och det är en katastrof, säger hon.
Med andra kostnader avser Birgitta Johansson boendeskostnader som el, vatten och hyror. Birgitta Johansson är också starkt emot aktiv dödshjälp.

-Det är besvärligt, den samlade läkarvetenskapen i världen tycker att det räcker med passiv dödshjälp, och som sjuksköterska håller jag med, säger hon.

Vid passiv dödshjälp låter man bli behandlingar och exempelvis respiratorer. I flera europeiska länder utför man aktiv dödshjälp.

-Nu har man gjort en utvärdering och konstaterat att det inte blivit bra, säger Birgitta Johansson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »