Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 12 november, 2023 - 12:54Uppdaterad: söndag, 12 november, 2023 - 19:02
  • Olivia Ståhlberg och Cornelia Scott var med i FSGM. Arkivbild.

Åländska gymnastikframgångar i FSGM

De åländska gymnasterna lyckades bra i Finlandssvenska specialmästerskapen som hölls i Jakobstad i helgen. 

I klass H delade Stina Ekstrand segern med Moa Ainasoja från IF Drott med 43,500 poäng. Kajsa Sjöström kom på tredje plats med 42,150 poäng och Nova Lundsten blev fyra med 39,850 poäng. 

I de olika delgrenarna vann Stina Ekstrand i bom och matta och kom tvåa på barr. Kajsa Sjöström blev trea i hopp och på matta och Nova Lundsten blev tvåa på bom. 

I klass F tog Elsa Blomberg ett brons på bom. Hon var även högst placerad totalt av ålänningarna i klassen med 13:e plats. 

I klass E vann Cornelia Scott med totalt 41,650 poäng och Thea Blomberg kom på tredje plats med 40,550 poäng. I den klassen vann Olivia Ståhlberg i hopp, Bianca Sundblom blev tvåa i barr, på bommen blev det helåländskt på pallen med Cornelia Scott, Bianca Sundblom och Thea Blomberg och på matta kom Olivia Ståhlberg trea. 

I klass C vann Ebba Nordberg på bom och i klass B blev Särla Andersson trea i hopp. 

Samtliga resultat finns här.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »