Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 27 november, 2023 - 11:15Uppdaterad: måndag, 27 november, 2023 - 11:42
  • Leo Andersson fortsätter i IFK. Foto: IFK Mariehamn

Andersson förlänger med IFK

Mittfältaren Leo Andersson har förlängt avtalet med IFK Mariehamns ligalag i fotboll för den kommande säsongen. 

19-åringen gjorde ligadebut under säsongen 2022 och i år blev det fyra inhopp i ligan. Det kunde ha blivit fler, men skador satte käppar i hjulet för det.

-Leo har potential att spela betydligt mer i ligan än vad han gjorde under årets säsong och är en egenutvecklad spelare som vi vill satsa vidare på i A-laget. Om han fortsätter sin utvecklingskurva som hittills och får vara skadefri så kommer han konkurrera om speltid i ligan på flera av mittfältsplatserna i årets spelartrupp. Vi försöker komponera en spelartrupp där spelare fostrade i IFK skall ha en stor chans att få betydande speltid i ligan och strävar därför efter att komplettera truppen med spelare utifrån som kan stötta våra egna förmågor i deras fortsatta utveckling. Det är vår uttalade strategi och målbild som vi jobbar efter kommenterar tillträdande klubbdirektören Jimmy Wargh

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »