Publicerad: lördag, 18 maj, 2024 - 16:05Uppdaterad: lördag, 18 maj, 2024 - 18:38
  • ÅU kunde avfärda jumbon PKKU. Bild från Ruutu

ÅU vann över jumbon på bortaplan

Åland United vann över jumbon PKKU med 3-1 på bortaplan i Nationella ligan.

Alla målen kom i den första halvleken. Redan efter tre minuter gjorde Gabi Rennie det första målet för ÅU. Efter drygt tio minuter ökade Aada Törrönen på till 2-0 och Olivia Ulenius gjorde det tredje målet efter 26 minuter. Knappt tio minuter senare reducerade hemmalaget. Efter det hände inget målmässigt i matchen.

I den andra halvleken såg det ut som att ÅU bara bevakade ledningen och PKKU försökte hitta någon väg för att få till en ytterligare reducering utan att lyckas.

ÅU befäste sin fjärde plats i tabellen, nu med tio poäng efter sex spelade matcher. Bakom jagar HPS som har sju poäng och Honka på sex poäng, båda lagen har en match färre spelad än ÅU.

Inkommande lördag har ÅU hemmamatch mot PK-35.