Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 28 september, 2019 - 20:50Uppdaterad: söndag, 29 september, 2019 - 16:47
  • Johanna Bäcklund, Arkivfoto Privat

Bäcklund om VM-loppet: Jag fick kriga

Friidrott. Johanna Bäcklund slutade på 37:e plats när maratonloppet i VM i stekheta Doha, Qatar, löptes natten till lördagen. Till Ålands Radio säger hon att det blev jobbigt väldigt tidigt i den höga värmen och luftfuktigheten och hon fick verkligen kämpa mentalt för att ta sig i mål i Doha i Qatar.

Bäcklunds tid i mål var 3.08.30 vilket är drygt en halvtimme långsammare än hennes personliga rekord. Vinnaren Ruth Chepngetich från Kenya gick i mål på 2.32.43. I den utmanande värmen var det bara 31 kvinnor klarade loppet på under tre timmar och bara 40 som gick i mål, 28 avbröt loppet.
- Det var otroligt tufft då det var väldigt hög luftfuktighet och det blev jobbigt tidigt, jag hade även problem med magen, säger Johanna Bäcklund. Hon tillägger att hon är väldigt nöjd att hon tog sig i mål och som 37:a i världen i sitt första mästerskap under dessa förhållanden.
- Jag är stel i benen nu dagen efter men annars okej, säger Bäcklund.

Johanna Bäcklund var näst bästa svenska, bäst var Charlotta Fougberg som blev 18:e.
– Det här loppet handlade bara om att gå i mål, alla som går i mål i dag är helt fantastiska, sade Fougberg till Aftonbladet.

Bästa finska var Anne-Mari Hyryläinen som blev 19:e och näst bästa finska blev Alisa Vainio på 26:e plats.

Temperaturen under loppet låg runt 30 grader och luftfuktigheten på 80 procent, enligt Aftonbladet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »