Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 18 augusti, 2024 - 22:01
  • Niklas Isaksson (närmast i bild) efter att ha sänkt en birdiechipp på ÅM:s sista hål. Foto: Rasmus Karlsson
  • Alma Bergroth vann damklassen med tio slags marginal. Foto: Rasmus Karlsson
  • Niklas Isaksson. Foto: Rasmus Karlsson

Bergroth och Isaksson åländska mästare i golf 2024 

Under helgen avgjordes åländska mästerskapen i golf och mästarna heter Alma Bergroth och Niklas Isaksson.  

Bergroth slutade på totalt ett slag under par, efter att på fredagen gått +4, innan hon på söndagen gick på hela -7 följt av +2 på söndagen. Det räckte att vinna damklassen med tio slags marginal.  

– Det känns bra! På till exempel klubbmästerskapen spelade jag inte så bra, så det känns kul att det gick bra nu, säger hon.  

På herrsidan vann Niklas Isaksson på totalt fem under par. Han stod för en väldigt stark avslutning, då han på de sista fem hålen stod för 4 stycken birdies, viket alltså innebär att han slog ett slag under par på dessa banor. Och avslutningen var extra stilig från Isaksson, då han sänkte en chipp från en bit utanför green till jubel från åskådarna.  

– Det var väldigt rolig och alltid lite överraskande. De unga juniorerna är väldigt duktiga, så jag är nöjd, säger Isaksson.  

ÅM i golf lockade totalt 18 deltagare. 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »