Publicerad: söndag, 18 augusti, 2024 - 14:03

Damerna förlorade och herrarna spelade oavgjort i division fem

Jomala IK och IFK Mariehamns samarbetslag förlorade med 3-2 mot Riala GoIF i svenska damfemman, medan Jomala IK spelade 2-2 mot VG-62/2 i finländska herrfemman på lördagen.

Hemmalaget JIK/IFK gick upp i en ganska tidig 2-0 ledning, efter mål av Elin Holmström i den första och 24:e matchminuten. Riala reducerade sedan efter 37 minuter, kvitterade precis innan halvtid och tog sedan ledningen i den 69:e minuten. Efter åtta matcher ligger JIK/IFK just nu femma i serien som består av åtta lag.

JIK:s herrar ställdes mot serieledarna VG-62/2 och tog ledningen genom Joel Vik efter 20 minuter, innan gästerna från Nådelndal både kvitterade och gick upp i ledningen. Lucas Eriksson räddade dock poängen för JIK genom kvitteringsmålet i den 88:e minuten. JIK ligger nu på sjätte plats i herrfemman efter 16 spelade matcher.