Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 17 augusti, 2024 - 21:10Uppdaterad: måndag, 19 augusti, 2024 - 11:44
  • Besättningen från Beau Geste tar emot sin europamästartitel. Foto: Elias Svensson.

EM i havskappsegling avgjordes under lördagen – silver till ålänningar

Under lördagskvällen presenterades resultaten för EM i havskappsegling som pågått i nio dagar i Mariehamn. I de tre olika klasserna i mästerskapet blev det två estniska guldmedaljer – och ett guld gick hela vägen till Hongkong.  

I A-klassen var de regerande världsmästarna Beau Geste från Hongkong som seglade hem guldet. Laget leds av Karl Kwok och låg etta in princip genom hela mästerskapet: 

– Det känns fantastiskt att vinna, vi är tacksamma att vi får vara med i EM eftersom vi tyvärr inte kan delta i VM i år, säger han.  

Resterande medaljer i klassen gick till Tyskland. Lag Desna tog hand om silvret och bronset gick till Intermezzo.  

I B-klassen var det besättningen på Olympic från Estland som vann, på andraplats slutade danska Dixi 4 och på tredjeplats svenska Garm.  

Även i den minsta klassen, C-klassen, blev det estniskt högst upp på prispallen i form av lag Sugar. Silvret gick till svenska Team Pro4u med två ålänningar i besättningen – Thomas Tennström och Alvina Johansson. Bronspengen seglade den estniska besättningen på Katariina II hem.  

– Det känns bra att få ett silver, men helt ärligt så hade vi hoppats på mer, säger Thomas Tennström efter prisceremonin.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »