Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 9 december, 2023 - 20:12Uppdaterad: söndag, 10 december, 2023 - 12:02
  • Fr v Edvard Johansson, Nathan Schulz och Otto Byman. Foto: Owe Sjöblom
  • Fr v Pauline Friman, Catherine Nordlund, Julia Kalman, Ella Johansson och Malin Ringbom. Foto: Owe Sjöblom

Fantastisk lördag för MLK

Det var en mycket bra lördag för MLK i Bollhalla när både herrarna och damerna vann sina respektive matcher.

Herrarnas match i division 1 mot Hangö TK slutade 4-0 och MLK tog ett stabilt grepp om förnyat kontrakt. 
I singelmatcherna vann Otto Byman, Nathan Schulz och Edvard Johansson alla med 2-0. Där hade Byman det tuffast i början, han låg under med 0-4 i första set, men kunde vända och vann det med 7-6. I andra set blev det 6-3. Schulz vann sin match med 6-3 och 6-4 medan Johansson hade 7-5 och 6-2. I dubbelmatchen vann Byman/Schulz med 6-3, 6-2.
MLK ligger på femte plats med 15 poäng efter åtta matcher. För MLK:s del återstår en match i inomhusserien och den spelas mot EVS i Bollhalla i januari.

I division 2 vann damerna med 3-0 över ÅLK 4 och har har nu två raka segrar. I singelmatcherna vann först Cathrine Nordlund med 2-0 (6-0, 6-1) och Malin Ringbom vann även hon med 2-0(6-0, 6-0). I dubbelmatchen spelade Ella Johansson och Julia Kalman och kunde vinna med 2-1 efter supertiebreak. Det började tungt och MLK förlorade första set med 1-6. Sen kom de tillbaka och kunde vinna andra set med 7-5 och i det avslutande supertiebreak vann de med 10-6.
Det var tänkt att SaTS skulle ha kommit till Åland för match i morgon söndag, men de får inte ihop lag och har lämnat wo. Det betyder att MLK har tre raka 3-0-segrar och toppar tabellen. MLK har tre matcher kvar och de spelas alla på bortaplan efter årsskiftet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »