Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 14 april, 2024 - 17:56
  • Det ville sig inte för FBC Åland. Foto: Owe Sjöblom

FBC Åland herr förlorade kvalet mot Vaksala Legends

FBC Ålands innebandyherrar lyckades inte försvara sin plats i division 3 i det första försöket, nu blir det en ny kvalmatch som spelas inkommande helg. 

FBC Åland mötte Vaksala Legends i Vikingahallen och förlorade med 4-8. Vaksala Legends kom på tredje plats i division 4 och fick därmed kvala för att försöka ta sig uppåt, vilket de lyckades med.  

Intressant i sammanhanget är att i division 3 där FBC Åland spelade, vann Vaksala U och avancerar till division 2. I dagens lag som alltså var Vaksala Legends fanns det en del spelare som FBC Åland mött tidigare under säsongen, men då representerande Vaksala U. 

Vaksala Legends var det bättre laget och hade ledningen hela matchen, det var först i den tredje perioden som FBC kom lite närmare, men någon riktig spänning blev det inte. 
FBC Ålands mål gjordes av Mathias Boman, Anthon Grönqvist, Marcus Karlsson och Robin Sjöblom

Inkommande lördag är det en ny kvalmatch. Då väntar Grillby på bortaplan i en helt avgörande match där segraren spelar i division 3 nästa år medan förloraren degraderas till division 4. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »