Publicerad: söndag, 10 mars, 2024 - 18:37Uppdaterad: söndag, 10 mars, 2024 - 21:34

FBCÅ:s damer vann mot Midas – herrarna förlorade mot Loke

FBC Ålands damer vann sin match mot Midas IBK med 6-2 i Hallstavik på söndagen, medan herrarna förlorade med 6-7 på hemmaplan mot Loke IBK.

I damernas match ledde FBC Åland med 4-0 efter den första perioden, efter mål av Cornelia Jakobsson, Petronella Perämaa och två mål av Susanna Holmström. Felicia Tuominen ökade på till 5-0 i den andra perioden, innan Midas gjorde sitt fösta mål med 5 minuter kvar av andra perioden. Erica Öström gjorde FBCÅ:s sista mål i början av den tredje perioden.

I herrarnas match var det Loke som ledde med 0-3 en bit in i andra perioden, innan FBCÅ inom loppet av elva minuter gick upp till lika efter mål av Marcus Karlsson, Fredrik Engström och Mathias Jansson. Precis innan den andra periodens slut gick dock gästerna upp i ledning och hade ökat på till 3-6 ungefär halvvägs in i tredje perioden. Ytterligare två mål av Marcus Karlsson och ett mål av Mathias Boman förde upp FBC Åland till likaläge än en gång, men Loke gjorde matchens sista mål med 50 sekunder kvar att spela.

Damerna ligger nu tvåa i innebandyns lilltrea med fyra segrar på fyra matcher. Herrarna ligger på tionde plats av tolv lag i division tre.