Publicerad: söndag, 11 augusti, 2024 - 16:54Uppdaterad: måndag, 12 augusti, 2024 - 11:01
  • IFK Mariehamn förlorade mot Ilves på bortaplan. Foto: Elias Åberg, IFK:s social media manager.

Förlustsviten fortsätter – IFK förlorar mot Ilves

IFK Mariehamn fortsätter att rada upp förlusterna – sjätte i rad – efter att ha förlorat mot Ilves på Tammela stadion under söndagen. Slutresultatet skrevs till 2–0.

Ett av ligans formstarkaste lag blev övermäktiga för IFK. Tammerforslaget var det klart bättre laget – och kontrollerade allt i kvällens match.

Ilves tog ledningen genom Roope Riski i den 25:e minuten efter att IFK:s målvakt Matias Riikonen missbedömt en situation i straffområdet.

Och mörkare blev det – Santeri Haarela kunde enkelt placera bollen i mål på straff efter att IFK:s Pedro Machado stämplat Haarela strax innanför straffområdet i början av den andra halvleken. 2–0 till Ilves.

Efter det var det betydligt närmare 3–0 än vad det var 2–1. Men siffrorna stod sig matchen ut.

Sjätte raka ligaförlusten – 2 gjorda mål, 16 insläppta på dessa matcher– är ett faktum för Grönvitt. IFK Mariehamn ligger på elfteplats och kvalplats i tabellen, med totalt 16 poäng. Dagens segrare Ilves befinner sig just nu på en andraplats med 35 poäng.