Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 13 juli, 2022 - 09:11Uppdaterad: onsdag, 13 juli, 2022 - 17:01
  • Senast öspelen arrangerades var 2019 i Gibraltar. Arkivbild.

"Guernsey kan bli dyraste öspelet någonsin"

Den åländska lagledningen till öspelen besökte i helgen nästa års värdö Guernsey för att syna arenor och boendemöjligheter med mera.

Lagledaren Susanne Guildford menar att det minskar det potentiella medaljregnet då det är många idrotter som inte är med som Åland är väldigt duktiga på så som gymnastik, judo, volleyboll och bowling.

- Men vi har samtidigt många duktiga friidrottare, skyttar, bågskyttar och pingisspelare till exempel. Man ska inte tro att vi åker tomhänta därifrån, säger Susanne Guildford.

Öspelen invigs 8 juli 2023, men det är mycket arbete kvar med bland annat att arrangera resa, dräkt, boende och sponsorer.

- Guernsey kommer nog bli det dyraste öspelet någonsin, då är Bermuda inräknat. Vi skulle helst inte vilja att det blir en sport för de som har råd, utan en sport för dem som kan, säger Susanne Guildford.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »