Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 9 september, 2023 - 22:01Uppdaterad: söndag, 10 september, 2023 - 13:01
  • Pontus Nylén. Foto: Rasmus Karlsson
  • Calle Juslin-Nyqvist. Foto: Rasmus Karlsson

IFK hockey vann säsongens första träningsmatch

IFK Mariehamns hockeyherrar vann säsongens första träningsmatch då man slog TPS J20 Akademi med 6-3 i Islandia på lördagen.  

Detta var den första av tre träningsmatcher innan serien drar igång och även Calle Juslin-Nyqvists första match som huvudtränare för IFK. Han tyckte att det inledningsvis var nervöst, men att det blev mer stabilt under matchens gång.  

– Försäsongen har varit väldigt bra. Vi har kört över en månad på is och vi jobbar på de taktiska bitarna en del i taget, säger han.  

Lagkaptenen Pontus Nylén tyckte det var roligt att vara igång igen.  

– Det märks att det är försäsong, men det är mycket glädje och bra fart. Vi hittar bra vägar att spela hockey, så det är riktigt skoj, säger han.  

Nylén säger att första tiden med Juslin-Nyqvist som tränare varit intensiv och bra.  

– Han är hungrig på att få igång sin grej och sätta sitt spel. Hela gänget är med på tåget och vi har gnuggat igenom 23 ispass sedan början av augusti, vilket är mycket på den här nivån, säger han.  

Målskyttar för IFK var Nutthakit Snickars, Pontus Nylén, William Sundman, Johannes Ranta och Benny Qvarfordt.

IFK Mariehamn har en knapp månad till seriestart då man gör återkomst i division tre. Första seriematchen är den 7 oktober då man möter Norrtälje IK på bortaplan.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »