Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 21 mars, 2024 - 14:42
  • Bilden är från senaste hemmamatchen mot Sudret.

IFK kan ta klivet upp i division 2 i helgen – “Siktet är inställt på avancemang på söndag”

På söndag kan IFK Mariehamns hockeyherrar säkra avancemanget till division 2, om laget vinner helgens bägge matcher efter ordinarie tid. 

– Det skulle vara kul med en uppflyttningsfest i Islandia då klubbens tidigare avancemang i seriesystemen skett på bortaplan. Vi siktar på att fixa det på söndag, säger tränaren Calle Juslin-Nyqvist

Under gårdagen kom beskedet att de två bästa lagen från respektive kvalserie är klara för division 2. Om IFK inte fixar avancemanget i helgen finns en ny uppflyttningschans i den uppskjutna hemmamatchen mot Norrtälje IK som spelas söndagen den 7 april. 
– Det kan bli så att laget som vinner den matchen går upp, det vore häftigt med en sådan match men vi ska försöka avgöra redan i helgen, säger Calle Juslin-Nyqvist. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »