Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 22 november, 2023 - 17:47

IFK-ordförande om övertagande av FC Ålands plats: Blir en utmaning att hitta spelare

IFK Mariehamn rf:s styrelseordförande Mikael Granskog säger om IFK Mariehamns övertagande av FC Ålands plats i division 3, att utmaningen blir att hitta spelare. Han säger också att platsen är viktig och att det känns bra att IFK tar över den. 

Som Ålands Radio tidigare rapporterat blev det klart i går kväll att IFK Mariehamn övertar platsen efter att FC Åland meddelat att de inte längre får ihop tillräckligt med spelare för ett lag. Något som alltså också blir utmaningen för IFK Mariehamn, enligt Granskog.  
– Vår plan är att försöka hanka oss fram i några år tills de stora kullarna kommer på pojksidan. De kommer efter två år ungefär. Vi ligger sent till i planeringen och hade gärna kunna förankra de äldre spelarna redan i somras, det hade varit lättare om vi fått beslutet tidigare, säger Granskog.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »