Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 3 juni, 2023 - 15:53
  • Tobias Björkman, Jesper Karlsson, Jonas Ask och Erik Eriksson.
  • Tommy Björklund ställde sin off road-bil på startlinjen.
  • Jesper Karlsson i sin Ford Escort mk2.
  • Erik Eriksson slutade trea körandes en Volvo 240.

Jesper Karlsson var inte snabbast men jämnast i rallysprinttävling

Det var en lite annorlunda tävling på folkracebanan i Vessingsboda under lördagen. Det vanliga folkracet hade bytts ut mot en sprinttävling där målet var att köra på så likadan tid som möjligt. Varje förare hade tre försök och den med minst tidsdifferens stod som segrare. 

Till slut var det Jesper Karlsson som stod som segrare efter en tidsdifferens på endast tre hundradelar. Men att köra taktiskt och försöka hålla koll på klockan medan man körde var det inget snack om. 
- Det är alltid full attack. Man tänker inte på att köra jämnast tid utan det är allt vad det går och sedan blir det vad det blir, säger Jesper Karlsson. 
 
Tvåa i tävlingen slutade Tobias Björkman med en tidsdifferens på 27 hundradelar och trea blev Erik Eriksson med en skillnad på 28 hundradelar mellan två av sina försök. 
Jonas Ask premierades för snabbast runda då han tog sig runt banan på 1.31,44. 
 
Tävlingen avgjordes senast 2011 men var nu tillbaka i nytt format och med ett hopp om ett årligt återkommande evenemang. 
- Det är en tävling för att få en enkel bilsport, och relativt billig, där folk ska få köra utan att tömma plånboken. Vi hade 18 deltagare vilket är helt okej och vi siktar på att köra den här tävling varje vår framöver, säger tävlingsledaren Jonas Danielsson

Bland alla folkrace- och rallybilar fanns en udda fågel. Tommy Björklund hade tagit med sig sin off road-bil till Vessingsboda. 
- Jag kör bilorientering i skogen med den här bilen vanligtvis men det gick hyfsat bra och jag välte inte bilen i alla fall, säger Tommy Björklund. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »