Publicerad: lördag, 6 juli, 2024 - 18:46
  • JIK:s Liam Nordblom med bollen och till höger Wilmer Kronström. Foto: Owe Sjöblom

JIK:s herrar vann mot topplag

Jomala IK:s herrar vann hemmamatchen mot topplaget AFC Campus i fotbollens division 5 med 2-1.

På ett blåsigt Vikingavallens naturgräs var det en rätt jämn första halvlek där gästerna tog ledningen med 1-0. Men innan halvleken var över hade JIK kvitterat genom Robbie Moliis. AFC Campus hade hörna som JIK rensade undan och i kontringen kunde Moliis peta dit 1-1.

I slutet av den andra halvleken avgjorde Mani Zarifkar när han satte 2-1 för JIK.

Efter två raka förluster var det en välkommen seger för JIK som parkerar i mitten av tabellen med 18 poäng efter tolv matcher. Nu är det en liten ledighet och nästa match spelas den 20 juli då Åbo-laget TuNL kommer på besök.