Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 9 mars, 2024 - 19:09Uppdaterad: lördag, 9 mars, 2024 - 19:54
  • Tre fingrar i luften symboliserar tre raka seriesegrar för JIK:s volleyherrar. Foto: Rasmus Karlsson

Jomala säkrade ännu en serieseger i division ett

Jomala IK:s volleyherrar slog Södermalms VBK på lördagen och säkrade därmed seriesegern i division ett för tredje året i rad.

Första set var en jämn historia, som bortalaget Södermalm till sist vann med 23-25. JIK tog sedan hem de två följande seten med siffrorna 25-20 och 25-15. Fjärde setet, som JIK behövde vinna för att redan nu säkra seriesegern, var också det väldigt jämnt, där Södermalm hade flera setbollar, men JIK lyckades till slut stå som segrare med 29-27 och totalt 3-1 i set.

JIK:s Jacob Nordlund tycker laget inte inledde så stabilt, men att det blev bättre.

– Fjärde set var det riktigt bra spel i. De slet på jättebra i försvaret fast vi anföll ganska hårt på kanterna, säger han.

Det är alltså JIK:s tredje raka serieseger i division ett, eftersom man inte får stiga till den högsta svenska serien. Det återstår nu två matcher av säsongen för volleyherrarna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »