Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 16 mars, 2024 - 18:37
  • Oskar Welin var bäst i sista omgången. Arkivbild.

Komet seriesegrare i div 1, nu väntar kval till högsta serien

Komet vann tre av fem matcher i den sista omgången i bowlingens division 1, vilket räckte till serieseger och nu väntar kval till mästerskapsserien. 

I dagens omgång hade Oskar Welin det bästa snittet med knappt 220 poäng och Sebastian Cronholm var nästbäst med drygt 218 poäng över de fem serier som spelades. Övriga i laget i dag var Amadeus Ahonen, Michael Jakobsson och Dennis Bergman. 

Komet vann alltså sin division 1-serie, 539 poäng för GH från Raumo. 

Nu väntar kval till mästerskapsserien för de två bästa lagen från de tre division 1-serierna och de två sämsta lagen i mästerskapsserien. Kvalet, där två platser i landets högsta serie står på spel, spelas helgen 20-21 april. Antingen på lördagen eller söndagen, det är inte bestämt ännu. Det är heller inte bestämt var kvalet ska spelas, men det ska vara i en neutral hall så att inget av lagen har hemmafördel. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »