Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 4 december, 2023 - 16:53Uppdaterad: måndag, 4 december, 2023 - 18:38
  • Linus Andersson (till vänster) och Tobias Sjöblom från Ålands idrott jobbar med Idrottsgalan. Foto: Rasmus Karlsson.

Nomineringarna till idrottsgalans priser har öppnat – Ålands Radio & TV direktsänder galan den 26 januari

I fredags öppnade möjligheten att nominera kandidater till priserna som delas ut på Idrottsgalan den 26 januari. Galan direktsänds av Ålands Radio & TV i Ålandskanalen.  

Fram till den 1 januari går det att lämna in nomineringar i kategorierna årets kvinnliga idrottare, manliga idrottare, idrottsledare, barn- och ungdomsledare, idrottslag, eldsjäl samt idrottsförening på idrottsgalans hemsida. Bland motiveringarna är det sedan Idrottsakademin som väljer ut priserna i fem av kategorierna, berättar Linus Andersson från arrangören Ålands Idrott.  

– Det är en grupp på 24 personer, där en tredjedel representerar idrotten, en tredjedel politiken och en tredjedel näringslivet. Det är till hälften män och hälften kvinnor, säger Linus Andersson.  

Detta är första gången sedan 2020 som Idrottsgalan arrangeras och årets gala har på Ålands Idrotts medlemmars begäran en mindre budget än tidigare, enligt Andersson.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »