Publicerad: söndag, 7 april, 2024 - 18:06Uppdaterad: söndag, 7 april, 2024 - 19:12

Norrtälje vann avgörande matchen – inget avancemang för IFK

IFK Mariehamns hockeyherrar förlorade den sista och avgörande kvalmatchen mot Norrtälje IK med 3-2 och därmed blev det inget avancemang till division två för IFK:s del.

Det var IFK som tog ledningen efter 9.16, då Dominic Ingström drog till ett slagskott från lite knappt halva plan och pucken åkte in bakom NIK:s Robin Klaar.

I den andra perioden var Norrtälje starkast och kvitterade redan efter 1.07 genom Patrick Nordström. Man tog sedan ledningen lite drygt två minuter senare genom Vladimir Chetverikov och bara sekunder innan den andra periodens slut förde Adrian Di Pisa Lindeberg upp NIK till en 3-1-ledning.

I den tredje perioden reducerade IFK:s Markus Saarinen efter 6.41 och även om man i matchens slutskede spelade sex mot fyra så kunde man inte göra fler mål.

Dystert för IFK Mariehamn, men desto gladare miner för NIK, som efter åtta säsonger är tillbaka i division två.