Publicerad: onsdag, 19 juni, 2024 - 22:59Uppdaterad: torsdag, 20 juni, 2024 - 07:50
  • Arkivbild från när IFK mötte Ekenäs på hemmaplan. Foto: Owe Sjöblom.

Oskari Sallinen återigen hjälte när IFK slog Ekenäs

I ligapremiären hoppade Oskari Sallinen in och avgjorde hemmamatchen mot Ekenäs IF. På onsdagskvällen gjorde han samma sak. IFK slog Ekenäs IF på bortaplan med 2-1 efter ett nytt Sallinen-inhopp och ett matchavgörande mål.

Redan efter 30 sekunder åkte Ekenäs IF på ett rejält bakslag när Abdoulaye Kante fick rött kort efter en situation med Hugo Cardoso, som fick utgå skadad kort efter utvisningssituationen. In kom istället Adam Larsson som gjorde comeback i IFK-truppen efter två matchers frånvaro.

Matchbilden blev, efter utvisningen, väntad. IFK med det mesta av bollinnehavet mot ett lågt stående hemmalag.

I den 31:a minuten tog IFK ledningen när ett svepande inlägg hittade Sebastian Dahlström som nickade in bollen framför mål där Adam Larsson stötte in matchens första mål.
Drygt fem minuter innan pausvilan kvitterade Ekenäs när Salomo Ojala var säker från straffpunkten.

Andra halvlek såg ut som den första men IFK hade svårt att skapa farliga målchanser. På den första farliga chansen gjorde IFK dock mål. Patrik Raitanen skickade in bollen framför mål och Oskari Sallinen gled in ledningsmålet i den 67:e minuten.

Resten av matchen spelade IFK kontrollerat och kunde ta hem tre poäng. IFK ligger kvar på sjunde plats i tabellen