Publicerad: söndag, 5 november, 2023 - 19:00Uppdaterad: söndag, 5 november, 2023 - 20:36
  • Det blev förlust för IFK i söndagens bortamatch. Arkivbild.

Övertidsförlust för hockeyherrarna

IFK Mariehamns hockeyherrar tappade en 3-0-ledning i söndagens bortamatch mot Kista HC och förlorade efter sudden death. Hemmalaget vann med 6-5.

Johannes Ranta, som träffades olyckligt av en puck i ansiktet i lördagens match mot Norrtälje IK och fick sy nio stygn, hade repat sig och inledde målskyttet i matchen. Joonas Kangaskolkka utökade IFK:s ledning till 2-0 och kort in i den andra perioden satte Benny Qvarfordt IFK:s tredje mål.

Hemmalaget Kista HC kom tillbaka in i matchen med två mål innan Johannes Ranta satte 4-2 till IFK med sitt andra mål för dagen. Bara sekunder innan periodvilan reducerade Kista och IFK hade ledningen med ett mål inför sista perioden.

Kista kvitterade sedan IFK:s ledning i den tredje perioden och gick även till ledning med sju minuter kvar av matchen. IFK:s Pontus Nylén kunde dock sätta kvitteringen med drygt två och en halv minut kvar av matchen och det blev förlängning. Där tog det bara 27 sekunder innan Kistas Anton Karlsson kunde avgöra matchen.

IFK ligger fortsättningsvis trea i division 3 med Kista HC tre poäng bakom. Tvåan Sala HK har tre poäng mer än IFK men två matcher mindre spelade.