Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 18 februari, 2024 - 20:34Uppdaterad: måndag, 19 februari, 2024 - 17:38
  • Tomi och Heidi Furu är årets tränare i Svenskfinland. Arkivbild.

Paret Furu är årets tränare i Svenskfinland

Heidi och Tomi Furu blev utsedda till årets tränare i Svenskfinland 2023.

Skidtränarna Heidi och Tomi Furu var nominerade i kategorin Årets tränare tillsammans med Martin Grandell som bland annat är spjuttränare och tränare i Vasaregionens idrottsakademi och Andreas Rönnberg från Raseborg som tränar flera handbollslag i BK-46. 

På söndagskvällen offentliggjordes vinnarna i de olika kategorierna i ett program på Yle 5. Här finns programmet.

Dragracingföraren Ida Zetterström var nominerad till Bragdmedaljen tillsammans med konståkaren Matthias Versluis och fotbollslaget Ekenäs IF som steg till fotbollsligan. Priset gick till liganykomlingen EIF.

I höstas utsågs tre nominerade i respektive priskategori. De nominerade i alla priskategorier har tagits fram genom en nomineringsrunda, sedan har en jury bestående av både idrottsbranschens representanter och sportjournalister fått säga sitt och lämna sina röster.

I december ordnades en omröstning där allmänheten kunde vara med och rösta på sin favorit i varje priskategori. Det slutgiltiga resultatet består av en kombination av både juryns röster och allmänhetens röster.

 

 

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »