Publicerad: lördag, 18 maj, 2024 - 18:38Uppdaterad: söndag, 19 maj, 2024 - 08:58
  • IFK dam har förlorat två hemmamatcher på raken. Foto: Owe Sjöblom
  • Det hettade ofta till i det grönvita straffområdet. Foto: Owe Sjöblom

Tungt för både IFK dam och IFK 2

IFK Mariehamns damer och IFK Mariehamn 2 spelade samtidigt på WHA i sina respektive division 3-serier och båda lagen förlorade.

IFK dam föll på det mest grymma sättet, i sista sekunder gjorde gästerna Nokia det avgörande målet och vann med 3-2. Före det tog IFK ledningen i den första halvleken genom Freja Hagström. Det ska också nämnas att Nokia slog en straff i stolpen och ut innan dess.
I den andra halvleken vände sen gästerna och ledde med 2-1 när IFK fick en straff på övertid. Tilda Engström satte straffen via målvakten och många trodde att poängen var bärgad. Men det var någon enstaka minut kvar och då kunde Nokia sätta det avgörande målet.
IFK dam ligger nu sexa i tabellen med nio poäng.

I herrarnas division 3 förlorade IFK Mariehamn 2 den femte matchen på raken. Gästerna KaaPo vann med 4-0. Redan efter tre minuter fick KaaPo straff som de satte och efter ytterligare drygt tio minuter kom det andra målet. Då var matchen mer eller mindre avgjord. IFK 2 kunde inte komma tillbaka efter den starten.
IFK 2 har alltså ännu inte tagit någon poäng och ligger således sista i tabellen.