Publicerad: lördag, 24 februari, 2024 - 18:13Uppdaterad: lördag, 24 februari, 2024 - 18:22

Uddamålsförlust för IFK

Det blev en snöplig förlust med 1-2 för ishockeydamerna i IFK Mariehamn när de mötte Sollentuna HC under lördagseftermiddagen i Damtvåan östra.

Tindra Sperling i Sollentuna gav sig ut på en soloräd och tryckte in 1-0 och hon utökade snabbt därefter till 2-0 i powerplay då hon lyckades få en puck att dala in förbi Fanny Holmberg i IFK Mariehamns kasse efter att ungefär sju minuter spelats. Efter det så kopplade IFK på och tog över spelet i stora delar av matchen. En minut innan första perioden skulle blåsas av kunde Emilie Qvarfordt skicka in reduceringen från offensiv blå i powerplay när det var mycket trafik framför Maja Holen i Sollentunas mål.

I andra perioden klöste IFK sig kvar i sista tredjedelen, men utan att få någon utdelning i målprotokollet. Sollentunas bås var högljudda när tacklingar delades ut på deras spelare, men domaren gav inget vidare gehör på dessa invändningar. Tredje perioden fortsatte i samma stil och med lite mindre än två minuter kvar av matchen gav domaren en utvisning till Sollentuna för maskning, då målvakten räddat ett skott och behöll pucken några sekunder i plocken. En utvisning som många åskådare ställde sig frågande till och som möttes av våldsamma protester från Sollentunas bås, där en av tränarna signalerade blindstyre genom att imitera bilkörning med ena handen samtidigt som han höll för ögonen med den andra. IFK tog ut målvakten direkt för att spela sex mot fyra. Men utan att få fler hål på Maja Holen i Sollentuna som fick ta emot hela 50 skott under hela matchen.

IFK Mariehamn är efter förlusten kvar på en fjärdeplats i den sex lag stora serien med nio poäng efter åtta spelade matcher. Nästa match för IFK Mariehamn spelas mot SK Iron på bortaplan den 3 mars.