Publicerad: lördag, 26 januari, 2019 - 17:25Uppdaterad: söndag, 27 januari, 2019 - 18:49
  • Våsc vann lördagens hemmamatch. Foto: Malin Lundberg.

Uppdaterad: Bekväm seger för Våsc

Innebandy. Våsc dominerade matchen mot Uppsala ungdom/Östra Aros i Baltichallen på lördagen.

Man fick en drömstart då Jennifer Öström nätade redan efter 39 sekunder och några minuter senare gjorde Maria Gustafsson 2-0. Alexandra Nordström satte trean en kvart in i matchen och i andra perioden gjorde hon sitt andra mål för dagen redan efter 48 sekunder. Det var Våsc som förde spelet i de två första perioderna och motståndarna lyckades inte alls skapa några chanser. I tredje perioden blev det dock jämnare. Två minuter in i perioden gjorde Jennifer Öström 5-0 för Våsc, men sedan blev spelet jämnare och Uppsala lyckades också få till ett tröstmål med knappt tre minuter kvar av matchen.

- Vi slappnade av i sista perioden och då blev det jämnare, säger Alexandra Nordström.

På söndagen spelade Våsc match igen, då på bortaplan mot IBF Roslagsalliansen. Med bara sju utespelare blev det en tuff dag för åländskorna, som till slut förlorade med 0-6.

- Vi hängde med första perioden men sen tappade vi i andra och låg efter hela tiden, säger lagkapten Emma Öfverström.