Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 16 oktober, 2020 - 07:30Uppdaterad: fredag, 16 oktober, 2020 - 07:30
  • Anna Südhoff och Sofia Enholm. Foto: Ålands Radio

Ensamhet - nödvändigt eller helt värdelöst?

Ensamheten kan vara påtvingad, men den kan också vara helt nödvändig för att man ska orka med livet. Det pratar Trosbekännelser-duon om i veckans avsnitt.

Vad händer om man inte har sin partner bredvid sig i tv-soffan, och kan det både vara en välsignelse och en förbannelse på samma gång? Den rådande samhällstrenden för förhållanden är att man undviker fasta relationer, eller åtminstone undviker man de relationstyper som måste gå att definiera enligt rådande normer. I stället försöker man hitta relationsformer som passar in i ens liv här och nu, och som är tillräckligt vagt definierade för att gå att justera i takt med att förutsättningarna förändras. Vad innebär det i praktiken, och hur undviker man ofrivillig ensamhet mitt i den där självdefinierade relationen?

Det är temat för veckans Trosbekännelser.

Programvärdar: Anna Südhoff och Sofia Enholm.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »