Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 15 februari, 2021 - 17:42
  • Christer "Krille" Mattsson, konsult åt landskapsregeringen

Krille(m) behövde inte uppfinna nytt hjul

Konsultfirman “Krillem”, som drivs av Christer Mattsson, har släppt den rapport om innovationsstöd som landskapsregeringen beställde i september. Men den beskriver ett redan färdiguppfunnet hjul, menar kritiker.

I den föreslås Mattsson att det bildas ett innovationscenter på Åland, med en budget på 300 000 euro årligen, där nyblidade företag får både pengar och kunskapsstöd – och där de verkligt framgångsrika nya företagen sållas ut. De ska gå så bra att de inom ett till tre år har betalat tillbaka hela kostnaden för innovationscentret till samhället.

Rapporten välkomnas av Ålands näringslivsorganisationer, även om den också får en del kritik. Främst i form av att det redan finns ett riskkapitalbolag på Åland – som knappt används, och att slutsatserna är lite väl optimistiska. Vi hör först Mats Adamczak, styrelseordförande för branschföreningen Företagarna på Åland.

Fotnot: Åland idag har sökt både Christer Mattsson och näringsminister Fredrik Karlström (M).

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »