Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 17 april, 2020 - 16:37Uppdaterad: fredag, 17 april, 2020 - 16:39

Från operasångare till högstadielärare - Philip Björkqvists liv under coronapandemin

Att livnära sig som operasångare under coronapandemin går inte men att vara högstadielärare fungerar därför har Philip Björkqvist tillfälligt bytt bana.

Åländske operasångaren Philip Björkqvist bor och verkar i Stockholm men nu har coronapandemin effektivt satt stopp för att utöva det yrke han är utbildad för. Allt vad opera och annan scenkonst samt mycket annat ligger nere så länge viruset härjar.
Under tiden livnär sig Philip på att vara högstadielärare i matematik och franska. Det betyder ändå inte att sången skulle vara lagd på is. På lediga stunder har han tillsammans med 5 andra operasångare och en pianust studerat in 3 operor av Mozart. Det är bra att utnyttja tiden för något som ändå måste göras någongång, säger Philip Björkqvist.
Till hösten hoppas han att han ska kunna återuppta  arbetet på operascenen igen och då blir det ett egagemang i Tyskland.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »