Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 24 december, 2020 - 07:03Uppdaterad: torsdag, 24 december, 2020 - 07:03

Lucka 24

Lucköppning av den tjugofjärde luckan i Ålands Radios julkalender 2020 - Nils Holgerssons underbara resa.

Julkalendern läses av Ann-Christine Karlsson.

Detta har hänt:

Vildgässen tog vägen via Falköping och gjorde ett uppehåll där tillsammans med andra vildgässflockar. Efter ett par veckor flög de vidare in i Skåne. När slätten bredde ut sig ända till horisonten blev Nils både glad och ängslig, nu var han nästan hemma.

Akka och Nils är överens om att Nils behöver fara hem och se hur föräldrarna har det. Och så blir det. Avskedet mellan Akka och Nils blir svårt, Nils får en känsla av att de inte kommer att ses igen. Men när Akka ger sig av går Nils till kostallet där Majros konstaterar att han är lika liten som när han for men ändå annorlunda på något sätt.
Nils får höra att mor har sörjt honom fastän hon trodde att han hade tagit gåskarlsen med sig och rymt. Dessutom har de råkat ut för en del andra olyckor. Bland annat har nya hästen blivit halt. Nils går till hästen i stallet och får reda på av den att han inte är sjuk utan har en spik i foten. När far kommer in till hästen har någon ristat orden “ta järnet ur foten“ på hoven.
Medan far sysslar med hästen kommer Mårten, Dunfin och ungarna in på en lång rad.

Detta är det sista avsnittet i Ålands Radios julkalender 2020. Vi önskar er en riktigt god jul!

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »