Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 23 oktober, 2024 - 10:33Uppdaterad: onsdag, 23 oktober, 2024 - 12:24
  • Kvoten för strömming ökar. Arkivbild.

“De läser bara de två första raderna” – analytiker menar att fiskekvoterna är för stora

EU:s fiskeministrar har stirrat sig blinda på de två första raderna i forskningsunderlaget när de bestämde hur stora fiskekvoterna ska vara. Det menar omvärldsanalytikern Charles Berkow vid Östersjöcentrum. 

I går kom besked om nästa års fiskekvoter och främst den stora ökningen av strömmingsfisket har väckt diskussion. 

– Ministrarna verkar inte ha tagit till sig detaljer som finns i underlaget som beskriver stora osäkerheter i hur stora bestånden är, säger Charles Berkow. 

Finlands jord- och skogbruksminister Sari Essayah(KD) sade i Ålands Radio på tisdagen att det blir ett ansvarsfullt fiske, men det håller Charles Berkow inte med om. 

– Ett ansvarsfullt fiske är att ta höjd för osäkerheterna och inte försätta sig i situationer som vi hamnade i fjol när vi måste dra i nödbromsen gällande fisket, säger Charles Berkow. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »