Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 24 januari, 2022 - 14:02Uppdaterad: måndag, 24 januari, 2022 - 15:06
  • 27 anställda hos ÅHS har inte tillräckligt vacctionsskydd enligt lagen. Arkivbild.

27 ovaccinerade hos ÅHS personal

27 anställda vid Ålands hälso- och sjukvård har inte det vaccinationsskydd mot covid-19 som lagen kräver, uppger hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen.

I slutet på fjolåret gjordes en temporär ändring av smittskyddslagen som gör att personal inom social- och hälsovården som arbetar patientnära måste vara vaccinerad. Personal som av medicinska skäl inte kan ta vaccin ska inför arbetspassen visa upp ett negativt coronatest. Arbetsplatserna ska i första hand omplacera personal som inte vill vaccinera sig till icke-patientnära arbetsuppgifter, men om det inte är möjligt kan den anställda permitteras.

”Vår skyldighet är att försöka erbjuda ersättande arbetsuppgifter men utgången är vi inte säkra på ännu”, skriver Jeanette Pajunen i ett mejl till Ålands Radio om situationen på ÅHS.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »