Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 26 juni, 2024 - 08:18Uppdaterad: onsdag, 26 juni, 2024 - 08:48

80 har anmält sina komposter – svårt att veta hur många komposter som finns totalt

80 hushåll har anmält sina komposter till Ålands miljöservice, Mise, efter att nya regler trädde i kraft vid årsskiftet.  

–Av dem har 35 valt förlängt tömningsintervall, jag tycker det är roligt att folk har hörsammat detta och anmält sina komposter, säger Stefan Simonsen, förbundschef på Mise. 

Simonsen säger att man på så sätt får ett mer flexibelt system med förlängt tömningsintervall. Vad gäller antalet anmälningar var det svårt att förutsäga och Mise har ingen exakt bild av hur många komposter det finns på Åland. 

– Jag antar att det finns potential för ett par hundra anmälningar till. Kompost är nog inte supervanligt men blir säkert mer och mer intressant för att man vill ha komposteringen fastighetsnära och använda sig av den fina mylla man får, säger Simonsen. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »