Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 16 april, 2024 - 16:23Uppdaterad: torsdag, 18 april, 2024 - 12:50
  • Hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen. Foto: Axel Eriksson

ÅHS-direktören: Jag är stolt över VIS-projektet

Efter lagtingets ja kan nu projektet med att få ett nytt vårdinformationssystem gå vidare. Och det känns skönt, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen.  

– Jag är stolt över att jag är den som har klarat av att driva det här projektet, från början till slut. Det oaktat den kritik som har riktats mot mig och min person, säger hon. 

Finans- och näringsutskottet kritiserade upphandlingen och menade bland annat att det var “affärsmässigt tveksamt” att gå vidare i den konkurrenspräglade dialogen med bara en motpart. Jeanette Pajunen har förståelse för kritiken och säger att det också för ÅHS och dess styrelse var ett svårt beslut.  
– Det tog flera månader innan vi kom till skott och vi hade höranden med dem som inte var så intresserade att lämna in alla sina handlingar. Vår avsikt var faktiskt att vara i dialog med flera, säger hon.  

Inom två veckor väntas avtalet mellan ÅHS och Cambio undertecknas och därmed tas det avgörande steget i den största upphandlingen i Ålands historia. Jeanette Pajunen kunde i går, då lagtinget gav grönt ljus, glädjas tillsammans med sina kolleger på ÅHS. 
– Det var mycket glada miner, men det var också mycket realism i diskussionerna: Det är nu det riktiga jobbet börjar, säger Jeanette Pajunen.   

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »