Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 12 april, 2024 - 17:09Uppdaterad: lördag, 13 april, 2024 - 15:59

Mogens Lindén: “Jag har blivit utsatt för oerhört allvarliga hot”

Socialdemokraternas lagtingsledamot Mogens Lindén har utsatts för hot. Det uppgav han under dagens lagtingsdebatt om upphandlingen av ett nytt vårdinformationssystem, VIS.  

– Jag har blivit utsatt för oerhört allvarliga hot, som är helt makalösa. Jag har meddelat landskapsregeringen, men jag har inte bestämt mig för om jag går ut med det offentligt, sa han.  

Vad hoten innehåller, vem som är avsändaren eller om hoten har en eventuell koppling till VIS-upphandlingen avslöjade Lindén inte under debatten. 

Till Ålands Radio säger Mogens Lindén att han på omvägar hört att ett företag som är involverad i VIS-upphandlingen överväger en juridisk process mot honom. 

– Jag tror inte en sekund att ett seriöst företag skulle påverka en demokratisk diskussion. Jag tror att det är ett rent rykte, men det har naturligtvis varit obehagligt, säger han. 

När Ålands Radio frågar Cambio, Ålands tilltänkta VIS-leverantör, om de tänker bedriva en rättsprocess mot lagtingsledamoten Mogens Lindén så svarar bolaget: “Det stämmer absolut inte”.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »