Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 12 januari, 2022 - 17:04Uppdaterad: onsdag, 12 januari, 2022 - 17:40
  • Sunnanberg i Saltvik, ett av de sju boenden där såväl personal som klienter konstaterats smittade. Foto: ÅRTV

ÅHS söker extra personal till äldreboenden

Det finns en känd covidsmitta på sju äldreboenden, där så väl patienter som personal har testat positivt. Detta framkom under Ålands hälso- och sjukvårds extra insatta pressinformation under onsdagen.

Läget på sjukhuset är är lugnare nu än de senaste dagarna. Sex personer är intagna, men ingen är på intensivvårdsavdelningen.

Chefläkare Jun Nagamori säger att man arbetar hårt på att stärka primärvården och de polykliniska resurserna, så att alla personal och drabbade ska ha en ansvarig läkare som man ska kunna vända sig till.

Ett 50-tal personer som varit vårdutbildade anmälde sitt intresse för att vara behjälpliga inom provtagning när hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen eftersökte hjälp med vaccineringen vid en annan pressinformation.
Nu vänder man sig till vårdutbildad personal på nytt, främst sjukskötare men även till närvårdare, där man på nytt kan anmäla sitt intresse för att jobba på något av äldreboenden som finns.

Man ska då kontakta vårdchef Åsa Friman på e-postadressen asa.friman@ahs.ax.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »