Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 5 mars, 2018 - 06:31Uppdaterad: måndag, 5 mars, 2018 - 07:15

Aktion mot isränna ställdes in

Den planerade protesten från skärgårdsbor som ville rädda isvägen mellan Torsholma och Asterholma genom att försöka förhindra m/s Knipan från att bryta upp en planerad isränna i går kväll ställdes in.

Information om att aktionen inte skulle bli av lades under söndagskvällen upp på sociala medier.

När Ålands Radio i går talade med Roger Husell, en av initiativtagarna till protesten, sade han att brändöborna är upprörda eftersom landskapsregeringen först plockat bort Knipan från norra linjen och sedan skär av isvägarna genom att bryta en isränna. Under gårdagen hade brändöborna kontakt med Niklas Karlman på infrastrukturavdelningen och han lovade att prata med Nordic Jetline om att köra sakta och försiktigt när de bryter rännan för att orsaka så lite skador som möjligt på isen så att den kan frysa ihop igenom på några dagar. Roger Husell sade till Ålands Radio att man genom det här löftet ändå vunnit något.

- Vi har gjort vår röst hörd och de har förstått hur alla har rätt att se på saken, sade Husell.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »