Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 2 juli, 2024 - 17:01Uppdaterad: onsdag, 3 juli, 2024 - 10:21

Nu rullar de första delningsbilarna i Mariehamn

De första kommersiella delningsbilarna rullar nu runt på åländska vägar.

Konceptet är det samma som med scootrar som man hyr via en app och bakom initiativet står Svein Erik Sogn och Markus Sundman som samarbetar med moderföretaget Hopp. Stadens fastighetsbolag Marstad Ab är samarbetspartner och har upplåtit en parkeringsplats vid Lotsgatan med laddningsmöjlighet till en av de tre elbilar som just nu är bokningsbara. 

– Det blir ett mervärde för våra kunder helt enkelt, säger Jan Blomqvist vd för Marstad och syftar på närheten till en delningsbil i ett område där fastighetsbolaget har 170 lägenheter.
Några rabatter för Marstads hyresgäster finns dock ännu inte med i ekvationen. Svein Erik Sogn ser med spänning fram emot hur tjänsten ska tas emot.  
– På fyra månader i fjol hade vi 15 000 körningar med scootrarna, det kommer inte att hända med bilarna, men vi kan använda samma teknik och tycker att det är värt att ge det ett ordentligt test, säger han. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »