Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 9 september, 2024 - 14:50

Ålands folkrederi satsar på trafikstart mellan Kapellskär och Mariehamn sommaren 2025

Ålands folkrederi arbetar aktivt vidare mot målet att få igång trafiken mellan Kapellskär och Mariehamn. Nu satsar man på trafikstart sommaren 2025, berättar grundaren av folkrederiet, Tomas Lundberg.  

En kärntrupp på tio personer som bland annat varit aktiva i arbetslivet i olika roller inom olika rederier arbetar nu med folkrederiet. Den stora utmaningen blir att hitta en färja. Där har man planer på en elhybridfärja längre fram och en kortsiktigare plan med en annan färja för trafikstarten. Bland annat har man tittat på tidigare Viking ADCC.

Folkrederiets litenhet medför ekonomiska utmaningar säger Tomas Lundberg.  
– Vi har bara ett fartyg och att bygga upp den organisation och de strukturer och system som behövs för ett fartyg inser vi själva att kommer bli kostsamt per passagerare. Jämfört med andra rederier som har flera fartyg kommer vi inte få andra krav på oss från myndigheterna gällande till exempel säkerhet. Vi måste ha samma saker som de stora rederierna har, säger Tomas Lundberg.

Se också: 
Planerna för Ålands folkrederi går framåt
Ålands folkrederi Ab är grundat
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »