Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 26 juni, 2024 - 15:30
  • Anders Mattsson, vd Ålands skogsindustrier. Arkivbild.

Ålands skogsindustrier köper flisproduktion i Åbo

I måndags köpte Ålands skogsindustrier hela aktiestocken i företaget Metsä ja Energia Hemmilä Oy.

Företaget är verksamt i sydvästra Finland med virkesköp direkt av skogsägare, egen flisproduktion och försäljning, huvudsakligen av bioenergi i Åboregionen. 

I köpet ingår en relativt stor maskinpark med flisningsmaskiner och lastbilar. Företagets omsättning under föregående räkenskapsperiod var 3,3 miljoner euro och man hade tre egna anställda. Företaget är ett familjeföretag med hemort i Salo. 

Ålands Skogsindustriers vd Anders Mattsson skriver i ett pressmeddelande att: ”MEH är ett intressant, lönsamt och växande företag som kontrollerar hela kedjan från virkesinköp och flisproduktion till slutkunder. Vår målsättning är att fortsätta utveckla företaget och hitta ytterligare tillväxt. Åland är fortsatt vår huvudmarknad för virkesinköp och produktion.” 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »